
Producent
Cena
-
od
do
Wykonane z tworzyw sztucznych lub bambusowe wsporniki do tortów to niezastąpione akcesoria, które pozwalają przygotować efektowne piętrowe ciasto. Oczywiście wybór konkretnego rozwiązania powinien być zawsze dopasowany do ciężaru oraz kształtu wypieku. Wsporniki do tortu mają często postać rurki lub tuby, a tym samym skutecznie wzmacniają strukturę piętrowego ciasta. Są chowane między podkładami cukierniczymi, pozostają niewidoczne i są w stanie utrzymać nawet dość duży ciężar. Taki wewnętrzny stelaż sprawia, że tort prezentuje się doskonale i nie zapadnie się w czasie przenoszenia. Tego rodzaju wypieki są najczęściej przygotowywane na wesela lub też duże przyjęcia i oczekuje się, że będą prezentować się doskonale przez całą imprezę. Rusztowanie do tortu piętrowego jest wykorzystywane przez cukierników. Ułatwia również przygotowanie zjawiskowych wypieków w warunkach domowych. Grube plastikowe słomki odpowiednio rozmieszczone w torcie zapewnią stabilność. Dodatkowo konstrukcję mogą wzmocnić bambusowe wsporniki do tortów. Sprawdź, jakich akcesoriów potrzebujesz!